Hvordan finner man det beste usikrede lånet?

beste-forbrukslan

Det finnes mange ulike aktører på markedet som tilbyr forbrukslån. Nettopp forbrukslån er en lånevariant som har blitt veldig populær de seneste årene, og det er mange nordmenn som søker etter et slikt lån. Fordelen er åpenlys; lånet kan brukes til hva du måtte ønske, det er rett og slett ingen som legger seg opp i hva du skal bruke pengene til. Ønsker du å bruke lånet til en ferie, nye klær, betale regninger eller noe helt annet, så er det du alene, eller du og din medsøker, som bestemmer det. Men, vi vil selvsagt anbefale at du tenker deg om før du tar opp et forbrukslån som skal brukes til f.eks. shopping. De fleste bruker forbrukslånet som finansiering til prosjekter som er av en slik størrelse at det kan være vanskelig å spare opp til finansieringen av dem på egen hånd. Ønsker du å bytte ut kjøkkenet eller pusse opp badet, så kan det fort koste en god slump med penger og da hjelper det å kunne finansiere denne utgiften med et forbrukslån. Spesielt når det gjelder oppussing av boligen er det fornuftig å få gjennomført prosjekter og forbedringer som i siste ende vil gagne verdien på boligen. På den måten får du igjen for den utgiften som et lån nødvendigvis er.

Ulike lånebeløp

Når du skal finne deg et forbrukslån, så har du mange aktører på markedet å velge blant. Alt fra banker til finansieringsselskaper og låneformidlere. Det kan derfor være vanskelig å finne det beste forbrukslån. Veldig mange tilbyr de samme lånebeløpene Det er ikke uvanlig at du kan låne opptil kr 500 000, men du kan selvsagt også låne mye mindre enn det. Mange tilbyr lån fra kr 10 000 og oppover. De som driver med utlån, og spesielt er dette tilfelle for forbrukslån, er pålagt av staten å utvise ansvarlighet og du kan derfor ikke alltid være sikker på å få låne nøyaktig det beløpet du søker om. Hvor mye du får lov til å låne avgjøres av flere ting, blant annet hvor høy inntekt du har og hvor mye du kan betale i renter og avdrag hver måned. Alt dette ser banken på når de foretar en kredittvurdering av din totale økonomiske situasjon, og ved hjelp av vurderingen fastsetter de derfor en kreditscore. Denne blir utregnet automatisk etter en rekke kriterier og er med på å avgjøre hvor mye du kan låne.

Lengste nedbetaling er på 15 år

Hvor lang tid du kan bruke på nedbetalingen varierer litt, men hos de fleste større aktører kan du som regel betale lånet tilbake over så mye som 15 år. Husk på at jo lengre tid du bruker på nedbetalingen av lånet, desto dyrere blir lånet i renter og gebyrer. Og nettopp renten er det stor forskjell på. Den laveste nominelle renten er på rundt 7,9%. Men hvor mye du må betale i rente, avgjøres som allerede nevnt ut fra den kredittscoren du får. Får du en høy score blir du formentlig tilbudt en lavere rente, da bankene anser det som mer sannsynlig at lånet blir betalt tilbake. Vi har funnet frem til tre ulike banker som alle tilbyr gode betingelser som er fordelaktige for deg som kunde.

Bank Norwegian

Denne banken startet opp for 7-8 år siden og har fort blitt en ledende aktør innen forbrukslån. Du kan søke om lån fra kr 5000 og inntil kr 500 000 og du kan bruke hele femten gode år på å betale ned det du låner. Renten hos Bank Norwegian begynner ved 9,59% og den høyeste renten er på 21,24%. Det er kredittvurderingen som avgjør hvor mye du må betale i rente, men mange betaler rundt 15% for et forbrukslån hos Bank Norwegian. Ved siden av rentene må du også betale et månedlig gebyr på kr 30. og et etableringsgebyr på kr 950 for opprettelse av lånet. Ønsker du å søke om et forbrukslån er det noen betingelser du må oppfylle. Hos Bank Norwegian er det følgende krav som gjelder:

  • Du må være norsk statsborger.
  • Du må ha en fast inntekt
  • Du kan ikke ha inkassosaker eller anmerkninger for manglende betalinger
  • Du må ha fast adresse i Norge
  • Og du må ha fylt 18 år.

Kan du oppfylle denne listen, så kan du søke om lån. Fordelen hos Bank Norwegian er at du får raskt svar. Sender du inn søknadsskjemaet som du finner på nettsiden deres, vil du som oftest få svar innen en time. Alt går elektronisk, og blir din søknad godkjent vil du få tilsendt et tilbud om lån. Dette kan du akseptere med din BankiD, og så snart banken har mottatt dokumentasjon på inntekten din, så kan lånet utbetales.

Opp Finans

Opp Finans er en del av Gjensidige konsernet og eid av Gjensidige Bank. Du kan søke om forbrukslån fra kr 5 000 og opp til kr 500 000. Nedbetalingstiden varierer avhengig av hvor mye du ønsker å låne. Vil du låne kr 10 000, så kan du bruke fire år på nedbetalingen. Trenger du å låne inntil kr 100 000 kan du bruke maksimalt åtte år på din den av avtalen og ved større lån på mer enn kr 100 000, kan du bruke inntil 15 år på å betale lånet tilbake. Den laveste renten hos Opp Finans er på 8% og den går helt opp til 19%. Også her er det kredittvurderingen som avgjør hvor mye du må betale i rente. Ved siden av renten må du også betale et månedlig termingebyr på kr 50 og et etableringsgebyr for opprettelse av lånet. Sistnevnte er på kr 950. Kravene for å søke om lån hos Opp Finans er stort sett de samme som hos mange andre, men her må du ha fylt 21 år for å kunne søke om lån.

Du søker om lån hos Opp Finans på nettsiden deres. Fordelen er at det er en enkel søknadsprosess og du får raskt svar. Innen en time etter at du har sendt inn søknaden vil du motta et svar og blir den godkjent, vil du motta et tilbud om lån. Du kan enkelt godkjenne lånebetingelsene med din BankiD og lånet kan da utbetales allerede dagen etter.

Lendo

Lendo er en låneformidler som samarbeider med flere ulike banker og finansieringsselskaper. Din lånesøknad blir videreformidlet til Lendos samarbeidspartnere og de vil så vurdere om de kan sende deg et tilbud om lån. Fordelen med dette er at du kan få tilsendt flere tilbud og dermed velge hvilket som er det billigste. Hos Lendo kan du også låne inntil kr 500 000 med en maksimal nedbetalingstid på tolv år. Akkurat som hos de andre bankene, så må du gjennom en kredittvurdering når du søker om lån og det er her det avgjøres hvor mye du må betale i rente. Den laveste renten gjennom Lendo er på 8% nominell rente og den høyeste renten er på 19%. Du må også betale et gebyr hver termin på kr 45 og et eget gebyr for opprettelsen av lånet på kr 900. Skal du søke om lån hos Lendo må du oppfylle de samme kravene som hos andre banker, men vær oppmerksom på at aldersgrensen er på 20 år.

Gå inn på nettsiden til Lendo og send av gårde din søknad om lån. Blir søknaden godkjent, vil du motta det første tilbudet innen et par timer. Innen en dag eller to har du mottatt tilbud fra alle bankene som mener de kan tilby deg lån. Velg det rimeligste lånet, godkjenn det med din BankID og pengene kan overføres til kontoen din.